Street art in Londen

Street art is bijna overal in Londen te vinden en iedereen kan er gratis en voor niets van genieten. Hedendaagse beeldhouwkunst, abstracte kunst en eigenzinnige installaties, je vindt het allemaal op de meest onverwachte plaatsen, verspreid over de hele hoofdstad.

Street art in hartje Londen

Een van de meest bekende street art artiesten van vandaag is de anonieme kunstenaar Banksy, wiens kenmerkende stencilkunstwerken al meer dan een decennium in Londen verschijnen. Sommige kunstwerken maken een politiek statement, terwijl andere werken uiterst grappig zijn; vaak zijn ze beide. Vanwege zijn populariteit, of impopulariteit in sommige gevallen, zijn vele van de originele Banky-stukken niet meer zichtbaar in Londen. 

Je kan ook op zoek gaan naar unieke werken in Noord-Londen. In de wijk Camden vind je heel kleurrijke street art terug en in de buurt van Waterloo Station kan je de supercoole Leake Street Tunnel bewonderen, een verborgen pareltje voor de liefhebbers van street art.


Street art in Shoreditch

Een van de beste wijken in Londen om street art te ontdekken is Shoreditch. Deze wijk staat erom bekend dat de kunstwerken er bijna op dagelijkse basis veranderen. 

Neem deel aan een Shoreditch Street Art Tour en laat je verassen door vele werken van de beste graffiti- en stencilkunstenaars ter wereld, of combineer je liefde voor street art met eten tijdens een Eating London Tour.  


Dit levendige deel van Oost-Londen is een steeds veranderd canvas voor street art, gevuld met prachtige muurschilderingen, coole stickers en nog veel meer soorten stedelijke kunst in Londen.
Pas op voor de enorme vogel van iets meer dan 9 meter hoog en andere verbazingwekkende werken op Hanbury Street. Bewonder de prachtige muurschilderingen met quotes die de muren van Fashion Street versieren en maak foto's van de kleurrijke kunstwerken die Brick Lane verfraaien.

Memorial street art

In de Britse hoofdstad vind je ook een ontroerende verzameling aan memorial street art terug. Dit zijn
eerbetonen aan enkele van de grootste muziekartiesten die een band hebben met Londen. 
• Vier het leven van Amy Winehouse in Camden, waar je prachtige kunstwerken van bekende artiesten terugvindt, waaronder Pegasus, Bambi en Icarus. 
• Aanschouw het prachtige monument gewijd aan muzieklegende David Bowie in zijn geboorteplaats Brixton. 
• Bewonder de ontroerende muurschildering geïnspireerd door het muzikale genie George Michael in Shoreditch. 
• Bezoek het aangrijpende eerbetoon aan de legende Prince in Turnpike Lane. 


See you soon,

Lina

Reacties

Populaire posts van deze blog

Top 5 leukste markten in Londen