Top 5 leukste markten in Londen

Naast de beroemde bezienswaardigheden, zoals de Big Ben en Buckingham Palace, en de drukke winkelstraten als Oxford Street en Regent Street heeft Londen ook talloze indrukwekkende markten. De leukste markten van Londen hebben echt van alles te bieden: antiek, kleding, etenswaren, muziek en nog veel meer. Het is zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan een van de leuke markten van Londen. Ik heb voor jullie een top 5 samengesteld van de leukste markten in Londen.

5. Brick Lane Market


De markt van Brick Lane is een echte vlooienmarkt. Meubels, etenswaren, dvd’s, keukenmateriaal, tweedehands goederen, het wordt hier allemaal aangeboden. Als je van vlooienmarkten houdt, zul je hier helemaal op je plek zitten. Elke zondag is de markt open van 08.00 tot 14.00 uur. Wanneer je met de metro naar de markt gaat, kun je uitstappen bij de metrostations van Aldgate East, Liverpool Street of Shoreditch.

4. Portobello Road Market


Portobello Road ligt midden in de modieuze wijk Notting Hill, bekend van de gelijknamige film. De markt verkoopt waren van goede kwaliteit. Dingen die je hier zult tegenkomen zijn vintage kleding, organische etenswaren, kwaliteitsantiek en accessoires. Portobello Road Market is te bezoeken op vrijdag en zondag en trekt zowel toeristen als mensen die op zoek zijn naar de hipste kleding. Het plein waar de markt op gehouden wordt, is dan ook altijd drukbezocht. Kom je met het openbaar vervoer? Dan kun je uitstappen bij de haltes Notting Hill, Westbourne Park of Ladbroke Grove.

3. Borough Market


Voor de mensen die echt van lekker eten houden, is Borough Market een waar paradijs. Op de markt vind je allerlei kramen waar je uiteenlopende etenswaren, ingrediƫnten en producten kunt kopen. Dit varieert van delicate producten als oesters tot traditionele producten als cheddar. Er zijn ook tal van standjes te vinden waar je van een verse maaltijd kunt genieten. Deze worden vaak ter plaatse voor je bereid met de beste producten uit de branche. De markt is geschikt voor elke portemonnee en is op woensdag en donderdag open van 10.00 tot 17.00 uur, op vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 08.00 tot 05.00 uur. Op maandag en dinsdag zijn alleen de eetgelegenheden open van 10.00 tot 17.00 uur. Ga je met de metro? Stap dan uit bij London Bridge Station.

2. Camden Market


Camden Market is een van de bekendste en opvallendste markten van Londen. De markt is gevestigd in de wijk ‘Camden Town’, wat zonder markt al een erg leuke wijk is om te bezoeken. De markt wordt op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag gehouden. In het weekend is ze het grootst met vele kraampjes. De markt bestaat uit vijf onderdelen, namelijk: kleding, kunst, antiek, voedsel en muziek. De sfeer is er echter een tikkeltje alternatief met allerlei aparte kledingstijlen en muziek. Dit is dan ook de plek waar je mensen vindt met de vreemdste en meest gedurfde kleding- en haarstijlen. Als je uitgeshopt bent, zijn er ook erg gezellige en betaalbare restaurantjes. Als je met de metro naar de Camden Market wilt komen, kun je uitstappen bij ‘Camden Town’.

1. Covent Garden Market



In vroegere tijden was Covent Garden Market een echte originele groenten- en fruitmarkt. Tegenwoordig is deze markt een stuk beter en groter geworden dan hij ooit is geweest. Er worden sieraden, antiek, handwerk, voedsel en kleding aangeboden. De Food Lovers markt, die bij deze markt hoort, wordt slechts een keer per maand gehouden, namelijk op elke tweede vrijdag van de maand. Je kunt hier vers eten en ook echte Britse gerechten kopen bij de verkopers die hierin gespecialiseerd zijn. Ook is er in de Garden’s Piazza altijd live entertainment. Het overige deel van de markt is elke dag open van 10.30 tot 19.30 uur. Als je met de metro reist, kun je uitstappen bij het station van Covent Garden.


See you soon,


Lina

Reacties

  1. Tekst van een andere website kopiƫren en op je eigen blog zetten is plagiaat en strafbaar. Zeker als je de oorsprong niet vermeldt!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Street art in Londen