6 van de meest ontspannende dagjes uit in Londen

Stap eens weg van de hectische rush van de stad, ontwijk de drukke straten en sla de eethuisjes met English pastries met lange wachtrijen over. Als je even een pauze wilt nemen van de gejaagdheid waar Londenaren zo goed mee overweg kunnen, zijn hier enkele ideeën om voor een ontspannende route te kiezen.
Een rustig dagje uit hebben betekent vooral minder plannen, nu niet meer. Hier zijn enkele zeer eenvoudige ideeën om je Londense leven heel even on hold te zetten. Enjoy! 


Ontdek een waterige wereld in het London Wetland Centre


Spendeer een relaxte dag in het London Wetland Centre in Barnes. Verken 100 hectare meren, vijvers en tuinen, spot vogels en doe alsof je diep in het Engelse platteland bent. 

Als je op zoek bent naar een echt rustig dagje uit, wil je misschien controleren of er geen speciale evenementen gepland zijn. Het London Wetland Centre organiseert het hele jaar door gezinsvriendelijke activiteiten, maar soms wil je gewoon al die drukte even ontwijken. 

Indien je op zoek bent naar een beetje opwinding, zorg er dan voor dat je ziet hoe men de otters eren geeft. 

Eten: Haal de stress uit het reizen om op zoek te gaan naar een deftige maaltijd en geniet van de lekkernijen die worden aangeboden in het Wetlands Centre Cafe. 
Drinken: In de buurt vind je de Red Lion terug, een chique Fuller's Boozer met een verleidelijke biertuin, perfect voor een ontspannen pauze na de wandeling. Of je kunt genieten van wat relaxte jazz in Bull's Head. 
Niet te missen: Als je Barnes verder wilt leren kennen, probeer dan zeker eens de Barnes Trail en proef van het ontspannen dorpsleven.

Geef je over aan een koninklijke retraite in Kew Gardens


Op dit moment is de weide een prachtige bloementuin, ver verwijderd van de drukte van de andere attracties van Kew.

Eten: De cafés in Kew Gardens zijn er, wat betekent dat je ergens anders moet zoeken om te lunchen, en je kunt doorgaan met de serieuze taak van eten.
Drinken: Spring binnen bij The Sun Inn (zolang het geen wedstrijddag is) voor een gezellige, betrouwbare pub-stop. Of kies voor de historische Botranist en proef van enkele geweldige ambachtelijke ales.

'Sail away' op de Serpentine


Maak een boottocht op de Serpentine. Kies tussen roeien of pedalo in het centrum van Hyde Parks rustige, 40 hectare grote oase van stilstaand water, stop het gekozen schip en ga gewoon... drijven.

Als het aandrijven van je eigen schip te veel lijkt op hard werken voor een echt luie dag, dan kan je altijd kiezen voor een ritje met de eerste Britse Solarshuttle, een prachtige machine die stil over het mooiste centrale meer van Londen glijdt, alleen aangedreven door de zon. 

Verleng je daguitstap met een ontspannende cocktail op een afgelegen plek in de nabijgelegen Kensington Roof Gardens; of ga een film kijken vanuit de comfortabele zetjes van de Electric Cinema. 

Eten: Je kunt niet fout kiezen met een houtgestookte pizza van de Serpentine Bar & Kitchen.
Drinken: Verwen jezelf met een bloody mary in Queen's Arms.

Slenter rond enkele bezienswaardigheden in Southwark


Ga naar het zuidoosten voor een dag van stille overpeinzing en verkenning in Southwark. 

Begin met een wandeling over de begraafplaats van Nunhead - het is een van de minst beroemde en gevierde van de grote zeven van Londen, en je zult dus niet de nerveuze angst hebben dat je beroemde graven instagramt; in plaats daarvan kan je er gewoon over mopperen. 

Van hieruit is het slechts een korte rit nar Sydenham Hill Woods, een echt wildernis in het zuiden van Londen, waar het enige dat je rust zal verstoren de verrassend schattige verzameling honden zal zijn die door het gebied worden rondgeleid.

Eten/Drinken: The Ivy House (in de buurt van Nunhead) en The Wood House (in de buurt van de woods)
Niet te missen: de (beschermde) uitzichten op St. Paul's vanaf het kerkhof en de verlaten spoorweg in het bos. 

Kom tot rust met een massage en een museum


Londen zit vol met spa's. Als je denkt dat een echt ontspannend dagje uit bestaat uit een massage, relaxerende muziek en enkele donzige handdoeken, raad ik je aan naar Cowshed in Clarendon Cross te gaan. Het beste ding over Cowshed? In tegenstelling tot sommige kuuroorden waar alles wat je mag eten groentesap en wat chiazaadjes is, bieden ze hier lekkernijen als koffie, prosecco, warme chocolademelk, muffins en ja zelfs cake aan! 

Als je eenmaal volledig in de watten bent gelegd, kan je je de rest van de dag laten verwennen in het halfwilde bos en de prachtige bloembedden van Holland Park.

Neem tenslotte wat cultuur in je op in het nabijgelegen Design Museum: de permanente collectie is gratis te bezoeken, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je geen waar voor je geld krijgt. 

Eten/Drinken: De Parabolabar, het café en het restaurant in het Design Museum zijn geopend van donderdag tot zaterdag tot 11u30 en op zondag tot 18u. 
Niet te missen: Kyoto Garden in Holland Park  



Dit waren mijn tips voor een ontspannen dagje in Londen. Laat zeker iets weten indien je een van deze adresjes uitprobeert. 


See you soon, 

Lina 







Reacties

Populaire posts van deze blog

Top 5 leukste markten in Londen

Street art in Londen