De coolste schoenen in Londen

Londen is meer dan enkel en alleen cultuur, het staat wereldwijd ook bekend als een van de meest gerenommeerde shoppingsteden. Wat voor mij een outfit compleet maakt, is een goed paar sneakers. Ook daarvoor zijn er in Londen adresjes te over. In deze blogpost stel ik jullie mijn favoriete schoenenwinkels voor, te vinden van Soho tot Hackney.

Footpatrol, Soho


Foorpatrol, geïnspireerd op de underground sneakerwinkels in Tokio, is helemaal mee met de indietrend. Het interieur werd gemaakt van gerecycleerd steigerhout, ideaal om de laatste limited editions van het seizoen te tonen. Je vindt er zowel gevestigde merken als Nike en Asics als nichemerken. Een must-go adres voor sneakerfans als je het mij vraagt. 
80 Berwick Street, Soho, London W1F 8TU

NikeLab 1948, Shoreditch


Nikelab 1948 in Shoreditch is een van de zes wereldwijde winkels en het veeleisende broertje van Nike Town, de mainstreamwinkel in Oxford Street. De winkel ligt discreet onder de spoorwegbogen van het hippe East London en werd ingericht met gerecycleerde computeronderdelen en autobanden. De kunstinstallaties gaven de plek een hedendaagse indruk en de stijl van de schoenen is klaar voor de toekomst. Je kan zelfs je eigen schoenen ontwerpen met tal van beschikbare materialen. 
477-478 Bateman's Row Road, London EC2A 3HH

Presented By, Bloomsbury


Deze chique gespecialiseerde winkel ging de mosterd halen bij stedelijke skateparken. Je vindt er enkel de meest exclusieve collecties. De helft van de winkel wordt gerund door Crep Project, een verzorgingssalon waar je terecht kan om je schoenen te laten stomen, nieuwe veters kan kopen of slijtplekken kan laten herstellen. De andere helft verkoopt iconische collecties zoals de Nike Air Mags die Marty McFy in Back to the Future II droeg. De prijzen variëren van £100 tot £100.000 en worden net zoals op de beurs op een ledscherm getoond. 
15 Percy Street, Bloomsbury, London W1T 1DS

Sneakersnstuff, Shoreditch


Het Berlijnse filiaal van Sneakersnstuff heeft dan wel een club in de kelder, maar de Londense winkel van dit Scandinavische merk is perfect geschoeid op maat van sneakerfans. De Zweedse eigenaars Peter Janson en Erik Fagerlind bieden met succes een mix van gekende merken en de meest eigenaardige collecties aan. In Londen vind je ook het archief van samenwerkingen met designers zoals Adidas, New Balance en meer. 
107-108 Shoreditch High Street, London E1 6JN

The Other Side of the Pillow, London Fields


Dit warenhuis is genoemd naar de obscure song van Prince en is tot de nok gevuld met zeldzame stockvoorraden die al even cool zijn als, wel ja, de andere kant van een kussen. De gepassionneerde uitbater is de sneakerverzamelaar Henry Davies. Hier vind je moeilijk te vinden Vans, van vroege instappers met Disney-print tot opzichtige, eenmalige modellen. Deze winkel in Hackney is de droom van alle sneakerfans en van 'gewone' shoppers.
161b Lower Clapton Road, London E5 8EQ



See you soon, 


Lina 








Reacties

Populaire posts van deze blog

Top 5 leukste markten in Londen

Street art in Londen