Ontbijt van over de hele wereld

Voedzaam, verwennend en essentieel om je lichaam van energie te voorzien, het ontbijt is, zoals je ouders je ongetwijfeld vertelden, de belangrijkste maaltijd van de dag. Maar het gaat niet enkel om bonen, spek en eieren, zoals a typical Englsih breakfast voorschrijft, Londen biedt je een heel scala aan maaltijden om je dag goed te beginnen. Nogmaals het bewijs van zijn metropolis karakter.

Peruviaans

Andina


Deze vrolijke locatie in Shoreditch van Martin Morales is een moderne picanteria: een restaurant dat de hele dag door gezonde gerechten en drankjes serveert, geïnspireerd op de Peruviaanse Andes. Hun juice bar serveert vers geperste sapjes, voedzame smoothies en hun eigen Peruaanse koffie. Andiaanse power-drankjes zijn fuerza (amarant, quinoa, appel, kaneel, melk en maca) en warme emoliente (gerst, lijnzaad, alfalfa en kweepeer). 
Andina, 1 Redchurch Street, E2

Oostenrijks 

Fischer's 


Dit Midden-Europees restaurant dat de hele dag open is, is gebaseerd op de oude grand café-traditie en serveert een fantastische selectie aan Oostenrijkse ontbijtgerechten. Er zijn vers gebakken kleine koffiekoeken van topkwaliteit, warme gerechten, zoals pannenkoeken en rösti, plus ontbijtgranen, fruit en een niet te missen assortiment koffie en warme chocomelk. 
Fischer's, 50 Marylebone Street, W1

Indiaas 

Dishoom


Deze miniketen is een schitterend eerbetoon aan de afnemende 'Irani cafés' (opgezet door Iraanse migranten) van Bombay. Weinig Indiase restaurants in Londen bieden een apart ontbijtmenu met zo'n uitgebreide keuze, dus trakteer jezelf op hun beroemde bacon, ei of worst-naan roll met versgebakken naan, roomkaas en chili-tomatenjam (zie foto); of de klassieke bun maska waarbij een geroosterd broodje wordt gevuld met boter en in masala chai wordt gedompeld. De spicy Bombay omelet is ook niet te missen. Om te drinken is er een ontbijt lassi, een ontbijtcocktail en een scala aan theeën, waaronder de immens populaire chocolade chai. 
Dishoom, locaties in Shoreditch, Kensington, King's Cross, Carnaby en Covent Garden 

Mexicaans

Wahaca


De bruisende, levendig ingerichte Mexicaanse keten van Thomasina Miers serveert ontbijt in hun Great Portland Street restaurant. Er is een kleurrijk aanbod aan traditionele en moderne gerechten, zoals huevos rancheros (hier blauwe tortilla's van maïs met gebakken eieren, frijoles en rode en groene sauzen), Mexicaans roerei, ontbijtburrito's en die 21e eeuw cultklassieker, avocadotoast. Niet te missen zijn de suikermaïs beignets gegarneerd met avocadopuree, geroosterde chipotle salsa, langzaam geroosterde tomaten en crema. Heerlijke drankjes zijn de Mexicaanse warme chocolademelk en vers geperste sapjes en smoothies, zo serveert men er eentje met amandelmelk chiazaad, dadels en bananen. 
Wahaca, 26-28 Great Portland Street, W1

Scandinavisch 

Scandinavian Kitchen 


Deze delicatessenzaak verkoopt een breed scala aan producten uit Zweden, Denemarken, Noorwegen en Finland. Het café verbonden aan de winkel serveer een klein aantal Scandinavische ontbijtgerechten, waaronder Scandinavische pap met stukjes appel en kleverige suikerpasta, brood met Scandinavische kazen en roggebrood met typische roomkaas en jam. 
Scandinavian Kitchen, 61 Great Titchfield Street, W1

Japans

Monocle Café


Deze coole, minimalistische uitloper van het trendy Monocle-magazine, ligt pal tegenover het Chiltern Firehouse en is een heerlijke plek om met een boek rond te hangen. Hun Japanse ontbijt met rijstkubus gevuld met tonijn, tofu met sesam, loempia, Japanse augurken, misosoep en salade heeft een geweldige prijs-kwaliteitverhouding. Ze serveren ook een vast Scandinavisch ontbijt met verrukkelijke kardemombroodjes, muesli en meer. 
Monocle Cafe, 18 Chiltern Street, W1


Aarzel niet om in de reacties iets te laten weten indien je een van deze restaurants hebt bezocht! 


See you soon, 

Lina 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Top 5 leukste markten in Londen

Street art in Londen